Infobox

Lama Zeupa

Deze lezing vond plaats op:
Dinsdag 23 mei 2017

Locatie:
Natuurtuinen Jekerdal
Drabbelstraat 7
6212 XL Maastricht
Toon locatie op googlemaps

Begin:
20u00

Bijdrage:
€ 7,50 en € 4 voor studenten (op vertoon van studentenpas)

Lezing is volzet, aanmelding reservelijst is mogelijk via:
reservering@tibetaans-boeddhisme.eu

Lezing Lama Zeupa in de natuurtuinen

Welke verstorende emoties zijn er en hoe komen we er van af?

“2600 jaar geleden identificeerde de Boeddha al 84.000 verstorende emoties, heden ten dage zijn ze zeker niet in aantal afgenomen en zullen we wellicht met nog meer verstorende emoties geconfronteerd kunnen worden” zei Lama Karta wel eens in zijn onderrichtingen.

Op 23 mei zal Lama Zeupa ons niet alleen helpen een opstap te maken om zelf te kunnen identificeren aan welke verstorende emoties we onderhevig zijn, maar ons ook advies aanreiken hoe we het impact ervan kunnen verminderen of hoe we ze zelfs in hun geheel kunnen afleggen!

Pas als we herkennen waarvan we hinder ondervinden, wanneer we inzien wat de oorzaak is waarom we niet gelijkmoedig kunnen blijven bijvoorbeeld, dan pas kunnen we dat gaan aanpakken. Niet elke emotie werkt verstorend denk bijvoorbeeld aan altruïsme of welwillendheid. Degene die dat echter wel doen kunnen grofweg worden onderverdeeld in 6 categorieën:

1. Jaloezie / afgunst
2. Ernstige twijfel
3. Haat / boosheid / woede
4. Bezitsdrang / gehechtheid / begeerte
5. Hoogmoed / trots / arrogantie
6. Verkeerd gezichtspunt / onwetendheid

Lama Zeupa geeft intussen al meer dan 20 jaar onderricht de centra in België. Op betrokken wijze weet hij zich uitstekend in te leven in de manier van denken van de Westerlingen. Door middels van sluitende redeneringen weet hij toch op eenvoudige wijze zijn toehoorders telkens weer mee te nemen in een boeiende denkoefening. Zijn leringen worden gekenmerkt door een grote originaliteit en een krachtige impact voor wat het resultaat betreft.

Het maximaal aantal inschrijvingen voor een lezing in de Natuurtuinen lezing is beperkt (er kunnen hooguit 60 deelnemers aanwezig zijn). Reserveren van te voren is daarom verplicht en dit kan via reservering@tibetaans-boeddhisme.eu. Enkel bij bevestiging is er voor je gereserveerd. Het onderricht zal in het Engels plaatsvinden met Nederlandstalige tolk.

Over Lama Zeupa

Lama Tashi Nyima en Lama Zeupa zijn de leraren van het Tibetaans instituut Yeunten Ling te Huy in België. Vanaf hun jeugd verbleven zij als monnik in het klooster van Kaloe Rinpochee in Sonada, dichtbij Darjeeling. Na hun opleiding volbrachten zij de retraite van drie jaren en drie maanden. De twee lama's, die zijn opgeleid door Kaloe Rinpochee, behoren tot de Kagyu-school, één van de vier scholen van het Tibetaanse boeddhisme.