Infobox

TBL yoga avonden

Datum:
Woensdag 27 januari 2016 tot
Woensdag 15 december

Locatie:
Blekerij 52
6212XW Maastricht
aanbellen bij SCAPE
Toon locatie en route op googlemaps

Open yoga avonden, Maastricht

In 2016 organiseerde TBL maandelijkse yoga bijeenkomsten.

Over de yoga praktijk

Als je geest of lichaam iets opneemt, dan is het belangrijk om het weer los te laten. Helaas, kunnen we het juist daarmee heel moeilijk hebben, met als gevolg dat we geestelijke en lichamelijke klachten oplopen. Leren loslaten is nuttig om die klachten te vermijden. Zowel meditatie als yoga heeft zo’n een positieve invloed op lichaam en geest. Want beiden hebben ze als doel: bewust worden van je zelf. Ook leidt yoga tot innerlijke rust en geeft ontspanning.

Door de yoga oefeningen uit te voeren, stroomt er namelijk meer energie door het lichaam. We willen allemaal bevrijd zijn van lijden in ons leven, of dit nu op lichamelijk, emotioneel of spiritueel vlak is. Yoga maakt, net als vele andere soorten oosterse stromingen, geen onderscheid tussen de verschillende oorzaken van pijn. Pijn kan voortkomen uit een rugblessure of uit een emotionele pijn, maar manifesteert zich in alle gevallen op vergelijkbare wijze in lichaam en geest. Waar je ook mee worstelt, yoga vormt een pad naar vrijheid.

Naarmate je perspectief begint te verschuiven, zul je beseffen dat je geen nieuw of ander persoon hoeft te zijn - het doel is jezelf beter te leren kennen. Dit gaat ons gemakkelijker gemaakt worden door het beoefenen van de asana’s, het  toepassen van pranayama (ademhalingsoefeningen), door concentratie en door meditatie.

Met de instemming van Lama Zeupa zet Blanche Decerf haar veelzijdige en jarenlange ervaring als yoga lerares Okido yoga en Hatha yoga in. Er wordt rekening gehouden met persoonlijke lichamelijke beperkingen, dus iedereen kan meedoen!