Infobox

TBL recitatie van Tchenrezig

Datum:
Donderdag 15 september 2016

Locatie:
Blekerij 52
6212XW Maastricht
aanbellen bij SCAPE
Toon locatie en route op googlemaps

Recitatie van Tchenrezig, Maastricht

In overleg met Lama Zeupa, bood stichting TBL vanaf september 2016 maandelijks de mogelijkheid om samen de recitatie van Tchenrezig te beoefenen.

Tchenrezig is de verpersoonlijking van de volmaakte liefde en het perfecte mededogen van de boeddha’s van “de drie tijden en de tien richtingen”. Het reciteren van zijn mantra “Om Mani Pemé Hoeng” helpt ons deze aangeboren kwaliteiten die we allemaal bezitten te ontwikkelen. Twee van de vele perfecties waarmee we geboren zijn, zijn liefdevolle vriendelijkheid en mededogen. We kunnen deze kwaliteiten limietloos ontwikkelen voor het welzijn van alle levende wezens. En met “alle levende wezens” wordt bedoeld dat er daarbij geen enkel onderscheid wordt gemaakt!

Recitatie van Tchenrezig

Vanaf september zullen wij onder leiding van Keat-Ching Daams de poedja van Tchenrezig al zingend reciteren in de ruimte op de Blekerij te Maastricht. Deze recitatie doen we tussen 20 en 21 uur. We combineren de recitatie met een meditatie. Eventueel kun je je eigen tekstboekje meenemen (mocht je deze in je bezit hebben) maar dit is niet noodzakelijk. Deze zullen namelijk voldoende aanwezig zijn. Na afloop is iedereen vrijblijvend welkom voor thee!

Voor velen is dit een eerste kennismaking met de beoefening van een poedja oftewel al meditatief reciteren. Aarzel niet om te komen ervaren of dit een vorm van meditatie en boeddhistische beoefening is die bij je past!
Of stel je vraag via info@tibetaans-boeddhisme.eu.

Meer informatie
Dagelijks wordt deze recitatie van Tchenrezig tussen 18 en 19 uur uitgevoerd in het Tibetaans boeddhistisch instituut Yeunten Ling te Huy (België). Meer informatie over Tchenrezig is terug te vinden op de website van het instituut.

TBL recitatie van Tchenrezig
Afbeelding van Tchenrezig in de grote tempel van instituut Yeunten Ling