Infobox

Datum:
Zaterdag 28 mei 2016

Locatie:
Natuurtuinen Jekerdal
Drabbelstraat 7
6212 XL Maastricht
Toon locatie op googlemaps

Begin:
10u30

Bijdrage:
€25 incl. vega lunch

Aanmelding via:
reservering@tibetaans-boeddhisme.eu.

De 4 onmetelijkheden: meditatie oefendag met Lama Zeupa

Lama Zeupa

Lama Zeupa zal ons zowel tijdens de ochtend alsook in de middag sessie uitleg geven over de 4 onmetelijkheden (oneindige liefde, oneindig mededogen, oneindige vreugde en oneindige gelijkmoedigheid).

Ook beoefenen we samen de meditaties die hiermee verbonden zijn. Verder heeft Lama te kennen gegeven dat hij graag op vragen wilt ingaan omtrent deze onmetelijkheden.

Tijdens de middagpauze wordt er een vegetarische broodmaaltijd geserveerd met vegetarische soep. Voor wie wil, kan na de lunch onder begeleiding en o.a. samen met de Lama een korte wandeling in de omgeving van de Natuurtuinen maken.

De oefendag wordt door Lama Zeupa in het Engels gegeven, met Nederlandse vertaling. Meditatie kussens en yoga matten zijn aanwezig, maar voel je vrij je eigen kussen en/of mat mee te brengen. Er wordt  koffie/thee aangeboden voor € 1,-/kopje. Maar het is ook toegestaan uw eigen drinken mee te brengen.

Aanmelding enkel mogelijk via reservering@tibetaans-boeddhisme.eu. Dan ontvangt u per mail meer informatie over de betalingswijze.

Over Lama Zeupa

Lama Zeupa is leraar en resident van het Tibetaans instituut Yeunten Ling te Huy in België. Hij is afkomstig uit de Indische provincie Sikhim aan de grens met Tibet en ook hij kreeg zijn opleiding in het klooster van Sonada.

Na zijn driejarige retraite bezocht hij verschillende dharmacentra in het westen. Hij besloot zich in Yeunten Ling te vestigen. In Huy vond hij de magie van een bepaalde sfeer. ‘Ik had de sterke indruk dat het werk van de dharma en de personen die eraan meewerkten buiten het gewone vielen’.

Lama Zeupa geeft intussen al twee decennia onderricht in instituut Yeunten Ling. Lama Zeupa weet zich uitstekend in te leven in de manier van denken van de Westerlingen en neemt zijn leerlingen middels sluitende redeneringen telkens weer mee in een boeiende denkoefening. Zijn leringen worden gekenmerkt door een grote originaliteit en een krachtige impact voor wat het resultaat betreft. Lama Zeupa is ook yogaleraar en onderzoekt op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest in de krijgskunsten, Tai Chi, Qi Gong, yoga en meditatie.