Infobox

Lama Tashi Nyima

Datum:
Dinsdag 15 maart 2016

Locatie:
Natuurtuinen Jerkerdal
Drabbelstraat 7
6212 XL Maastricht
Toon locatie op googlemaps

Begin:
20u00

Bijdrage:
 € 6,- / € 3,- voor studenten

Meer informatie:

Bardo, lezing Lama Tashi Nyima, Maastricht

Het woord bardo betekent letterlijk “een tussenruimte tussen twee”. Bar betekent “interval” en do betekent “twee”. Deze interval kan een tussenruimte of een tussentijd zijn. De ruimte tussen twee huizen bijvoorbeeld, wordt een bardo genoemd. De periode tussen zonsopkomst en zonsondergang, de tussentijd dat er daglicht is, is ook een bardo. Een bardo kan lang of kort duren, een wijde of een nauwe ruimte zijn.

Onze ervaring bestaat grotendeels uit intervallen tussen het ene en het andere. Zelfs bij de kortstondige gedachten die in onze geest opkomen, is er een tussenperiode tussen  het opkomen en weer verdwijnen van de ene gedachte, en het opkomen van de volgende. Een dergelijke ruimte, hoe klein of kort ook, maakt deel uit van elk proces. Alles wat we ervaren, heeft deze kwaliteit van een tussenruimte tussen toestanden.

Uit “de Dharma” door Kaloe Rinpochee

Lama Tashi Nyima zal enkele Bardo’s belichten op dinsdag 15 maart en op maandag 5 december zal Lama Zeupa de uitleg over de Bardo’s afronden door in te gaan op de overige Bardo’s.
Wanneer je niet bij beide lezingen aanwezig kunt zijn, zal het beluisteren en overdenken van het onderricht van 1 avond, al reeds zeer inspirerend zijn!

Deze bijeenkomst is in het Tibetaans met Nederlandse vertaling, reserveren van te voren voor dinsdagavond 15 maart is verplicht en dit kan via reservering@tibetaans-boeddhisme.eu.
Enkel bij bevestiging is er plek voor je gereserveerd (Er kunnen hooguit 40 deelnemers aanwezig zijn).

Over Lama Tashi Nyima

Lama Tashi Nyima en Lama Zeupa zijn de leraren van het Tibetaans instituut Yeunten Ling te Huy in België. Vanaf hun jeugd verbleven zij als monnik in het klooster van Kaloe Rinpochee in Sonada, dichtbij Darjeeling. Na hun opleiding volbrachten zij de retraite van drie jaren en drie maanden. De twee lama's, die zijn opgeleid door Kaloe Rinpochee, behoren tot de Kagyu-school, één van de vier scholen van het Tibetaanse boeddhisme. Lama Tashi staat bekend als een standvastige meditatiebeoefenaar.