Infobox

Datum:
Zaterdag 13 juni 2015

Locatie:
Natuurtuinen Jerkerdal
Drabbelstraat 7
6212 XL Maastricht
Toon locatie op googlemaps

Begin:
10u30

Bijdrage:
25 €

Meer informatie:

  • Maximaal 22 deelnemers. Aanmelden & meer informatie via info@tibetaans-boeddhisme.eu.
  • Bekijk de foto's van de meditatie oefendag 2011 en 2013 in onze galerie.
  • 2x per maand wordt er gezamenlijk in Maastricht gemediteerd. En 1x per maand beoefenen we samen yoga.
    Bekijk de data in de TBL agenda.

Oefendag: Voorbereiden van het lichaam

Lama ZeupaLama Zeupa wilt weer met een kleine groep belangstellenden tijdens een dagprogramma in Maastricht aan de slag gaan! Hij zal ons onderwijzen over o.a. nuttige oefeningen die het lichaam voorbereiden op meditatie.

Om ons te helpen ons lichaam in de juiste positie te brengen volgens de 7-puntige positionering van Vairocana zal Lama ons de nodige houdingen en strekoefeningen aanleren. Ook zal hij ons advies t.a.v. meditatie aanreiken die verder gaat dan enkel over het belang van het hebben van een juiste lichaamshouding.

We oefenen samen in zowel een ochtend alsook in een middag sessie. Tijdens de middagpauze wordt er een vegetarische broodmaaltijd geserveerd met vegetarische soep. Voor wie wil, kan na de lunch onder begeleiding en o.a. samen met de Lama een korte wandeling in de omgeving van de Natuurtuinen maken.

De oefendag wordt door Lama Zeupa in het Engels gegeven, met Nederlandse vertaling. Meditatie kussens en yoga matten zijn aanwezig, maar voel je vrij je eigen kussen en/of mat mee te brengen. Er wordt  koffie/thee aangeboden voor € 1,-/kopje. Maar het is ook toegestaan uw eigen drinken mee te brengen. Aanmelding enkel mogelijk via info@tibetaans-boeddhisme.eu. Dan ontvangt u per mail meer informatie over de betalingswijze.

Over Lama Zeupa

Lama Zeupa en Lama Tashi Nyima zijn de leraren van het Tibetaans instituut Yeunten Ling  te Huy in België. Vanaf hun jeugd verbleven zij als monnik in het klooster van Kaloe Rinpochee in Sonada, dichtbij Darjeeling. Na hun opleiding volbrachten zij de retraite van drie jaren en drie maanden. De twee lama's, die zijn opgeleid door Kaloe Rinpochee, behoren tot de Kagyu-school, één van de vier scholen van het Tibetaanse boeddhisme.