Infobox

Datum:
Maandag, 20 april 2015

Locatie:
Natuurtuinen Jerkerdal
Drabbelstraat 7
6212 XL Maastricht
Toon locatie op googlemaps

Begin:
20u00

Bijdrage:
6 € / 3 € voor studenten

Aanmelding is verplicht via
info@tibetaans-boeddhisme.eu
.

De helende kracht van vergeving, Lama Zeupa

Lama ZeupaVergeven is niet eenvoudig en lijkt soms onmogelijk! Hoe zou het zijn als we elk stukje haat, woede en angst eeuwig in ons hart zouden bewaren? Vergeven is geen synoniem voor vergeten, het is wél iets dat we onszelf cadeau kunnen doen! De kracht van vergeving bevrijdt ons van de macht van de angst.

Een spreekwoord zegt: "het vasthouden van haat en kwaadheid is net als het nemen van vergif en hopen dat een ander erdoor sterft". Of zoals een ander spreekwoord zegt: “Vergeving is elke hoop op een beter verleden opgeven".
Liefdevolle vriendelijkheid wordt versterkt door onze oefeningen in vergeving want het laat ons toe met milde, vriendelijke ogen te kijken en te rusten in een wijs en vredevol hart.

In een intieme sfeer van hooguit 50 deelnemers, zal de Tibetaans boeddhistisch leraar Lama Zeupa ons inspirerende adviezen geven. De lezing is in het Engels met Nederlandse vertaling, reserveren van te voren is verplicht.

The healing power of forgiving

Forgiving is not easy and sometimes it seems that forgiving is impossible to do. How would it be if we would hold on to every bit of hate, anger and fear in our heart? Forgiving is not synonym for forgetting, but it is something that we can give to ourselves! The power of forgiving frees us from the power of anxiety. A saying says: “to keep on holding to hate and anger, is as taking poison and hoping that the other one dies from it”. Or as another saying tells us: “forgiveness is letting go of all hope of a better past”. Loving kindness will be enforced by our training in forgiving, because it let us look with mild and friendly eyes and to rest in a wise and peaceful heart. This lecture wil be held in English with translation, participation with previous notice, only.

Over Lama Zeupa

Lama Zeupa is leraar en resident van het Tibetaans instituut Yeunten Ling te Huy in België. Hij is afkomstig uit de Indische provincie Sikhim aan de grens met Tibet en ook hij kreeg zijn opleiding in het klooster van Sonada. Na zijn driejarige retraite bezocht hij verschillende dharmacentra in het westen. Hij besloot zich in Yeunten Ling te vestigen. In Huy vond hij de magie van een bepaalde sfeer. ‘Ik had de sterke indruk dat het werk van de dharma en de personen die eraan meewerkten buiten het gewone vielen’.

Lama Zeupa geeft intussen al twee decennia onderricht in instituut Yeunten Ling. Lama Zeupa weet zich uitstekend in te leven in de manier van denken van de Westerlingen en neemt zijn leerlingen middels sluitende redeneringen telkens weer mee in een boeiende denkoefening. Zijn leringen worden gekenmerkt door een grote originaliteit en een krachtige impact voor wat het resultaat betreft. Lama Zeupa is ook yogaleraar en onderzoekt op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest in de krijgskunsten, Tai Chi, Qi Gong, yoga en meditatie.