Infobox

Datum:
Zaterdag, 19 oktober 2013

Locatie:
Natuurtuinen Jerkerdal
Drabbelstraat 7
6212 XL Maastricht
Toon locatie op googlemaps

Begin:
10:30 uur

Bijdrage:
25 Euro

Meer informatie:

  • Maximaal 20 deelnemers. Aanmelden & meer informatie via info@tibetaans-boeddhisme.eu.
  • Bekijk de foto's van de meditatie oefendag 2011 in onze galerie.
  • Er is in Maastricht ook een maandelijkse meditatie bijeenkomst.
    Bekijk de data in de agenda.

Yoga-meditatie oefendag door Lama Zeupa

De eerste stap bij meditatie is om de geest tot rust te brengen. Die rust biedt vervolgens openheid en ruimte om je eigen gedachten op afstand te kunnen bekijken en  te analyseren. En ook om in een verder stadium de geest te kunnen transformeren.
Het tot rust brengen van de geest is voor de meeste mensen niet gemakkelijk. We denken namelijk zo ontzettend veel waardoor onze gedachten moeilijk te stoppen zijn. Daarom zal Lama ons oefeningen aanreiken voor het kalmeren van de geest. 

Ook leert hij ons oefeningen voor ons lichaam. Er is namelijk een connectie tussen lichaam en geest en we moeten beiden trainen! Zo zal een soepel lichaam makkelijker in meditatie pose kunnen zitten (wat bevorderlijk werkt voor de meditatie), maar ook kunnen het doen van bijvoorbeeld yoga en ademhalingsoefeningen ervoor zorgen dat je spanningen loslaat. Ook dit ondersteunt het verkrijgen van een kalm verwijlende geest.

We oefenen samen in zowel een ochtend alsook in een middag sessie. Tijdens de middagpauze wordt er een vegetarische broodmaaltijd geserveerd met vegetarische soep. Voor wie wil, kan na de lunch onder begeleiding en o.a. samen met de Lama een korte wandeling in de omgeving van de Natuurtuinen maken.

De oefendag wordt door Lama Zeupa in het Engels gegeven, met Nederlandse vertaling. Meditatie kussens en yoga matten zijn aanwezig, maar voel je vrij je eigen kussen en/of mat mee te brengen. Er wordt  koffie/thee aangeboden voor € 1,-/kopje. Maar het is ook toegestaan uw eigen drinken mee te brengen. Aanmelding enkel mogelijk via info@tibetaans-boeddhisme.eu. Dan ontvangt u per mail meer informatie over de betalingswijze

Over Lama Zeupa
Lama Zeupa en Lama Tashi Nyima zijn de leraren van het Tibetaans instituut Yeunten Ling  te Huy in België. Vanaf hun jeugd verbleven zij als monnik in het klooster van Kaloe Rinpochee in Sonada, dichtbij Darjeeling. Na hun opleiding volbrachten zij de retraite van drie jaren en drie maanden. De twee lama's, die zijn opgeleid door Kaloe Rinpochee, behoren tot de Kagyu-school, één van de vier scholen van het Tibetaanse boeddhisme.