Infobox

Datum:
2 oktober t/m 4 december 2013

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op:
2, 9, 16, 23, 30 oktober; 6, 13, 20, 27 november en op 4 december

Locatie:
Mondiaal Centrum
Cortenstraat 4
6211 HT Maastricht
Toon locatie en route op googlemaps

Begin:
20:00 uur

Bijdrage:
125 € voor 10 lessen

Meer informatie:

Inleiding in de Tibetaans boeddhistische meditatie

Deze cursus is volzet. Je kunt je op de wachtlijst voor de volgende cursus in 2014 laten zetten door te mailen naar info@tibetaans-boeddhisme.eu.

Meditatie is de laatste tijd ‘hot’ in het Westen. Echter, in de Oosterse traditie zijn de weldaden al duizenden jaren bekend en verstilling en gewaarzijn vormen een onderdeel van de cultuur.

Uitdagingen met mentale stabiliteit tegemoet treden

Door mentale stabiliteit te ontwikkelen, kunnen de uitdagingen in het dagelijks leven met een openheid tegemoet worden getreden. Door toegenomen helderheid, is men beter in staat de gevolgen van mogelijke keuzen te overzien en wordt men niet langer geleid door automatisch handelen. Door toegenomen liefde en mededogen kunnen situaties met een glimlach worden bekeken.

Ellen van der Velden heeft enkele jaren meditatie cursussen aan studenten van de Universiteit in Maastricht gegeven. Sinds 2011 geeft ze tweemaal per jaar deze inleidende meditatie cursus ook voor andere geïnteresseerden. Het lesprogramma is destijds opgesteld in overleg en met goedkeuring van Lama Karta. Deze was toen hij nog leefde, een van de leraren en tevens spiritueel directeur van o.a. Tibetaans instituut Yeunten Ling te Huy.

Programma van de cursus

In 10 bijeenkomsten wordt er o.a. aandacht besteed aan een juiste houding, ademhaling en komen verschillende boeddhistische meditatie technieken aan bod. Driemaal wordt een uurtje nagepraat met de medecursisten. Door tussentijds te oefenen met de samenvattingen en het huiswerk, zal men de weldadige invloed van “in het hier en nu zijn tijdens de meditatie” weldra bemerken in het dagelijks leven.

De cursus van 10 bijeenkomsten is toegankelijk voor iedereen, mits men bereidt is om ook thuis dagelijks ongeveer 10 minuten te mediteren. Anders blijft de aangereikte informatie alleen mentale kennis en doet het niets voor je. De cursusvergoeding bedraagt € 125,- voor 10 bijeenkomsten, inclusief cursusmateriaal en tussentijdse begeleiding. Er kunnen maximaal 15 cursisten deelnemen. De cursus vindt doorgang bij minimaal 7 deelnemers.