Infobox

Datum:
3 oktober t/m 5 december 2012
Deze cursus wordt ook gehouden in het voorjaar 2013.

Locatie:
Mondiaal Centrum
Cortenstraat 4
6211 HT Maastricht
Toon locatie en route op googlemaps

Begin:
20:00 uur

Bijdrage:
125 € voor 10 lessen

Meer informatie:

Inleiding in de Tibetaans boeddhistische meditatie

Meditatie is de laatste tijd ‘hot’ in het Westen. Echter, in de Oosterse traditie zijn de weldaden al duizenden jaren bekend en verstilling en gewaarzijn vormen een onderdeel van de cultuur.

Uitdagingen met mentale stabiliteit tegemoet treden

Door mentale stabiliteit te ontwikkelen, kunnen de uitdagingen in het dagelijks leven met een openheid tegemoet worden getreden. Door toegenomen helderheid, is men beter in staat de gevolgen van mogelijke keuzen te overzien en wordt men niet langer geleid door automatisch handelen. Door toegenomen liefde en mededogen kunnen situaties met een glimlach worden bekeken.

Ellen van der Velden, geeft sinds enkele jaren meditatie cursussen. Met goedkeuring van Lama Karta (een van de leraren en tevens spiritueel directeur van o.a. Tibetaans instituut Yeunten Ling te Huy), heeft ze een lesprogramma opgesteld.

Programma van de cursus

In 10 bijeenkomsten wordt er o.a. aandacht besteed aan een juiste houding, ademhaling en komen verschillende boeddhistische meditatie technieken aan bod.

Elke les duurt een uur, kennis over het hoe en waarom van meditatie wordt afgewisseld met beoefening. Driemaal wordt een uurtje nagepraat met de medecursisten. Door tussentijds te oefenen met de samenvattingen en het huiswerk, zal men de weldadige invloed van “in het hier en nu zijn tijdens de meditatie” weldra bemerken in het dagelijks leven.

De cursus van 10 bijeenkomsten is toegankelijk voor iedereen, mits men bereidt is om ook thuis dagelijks ongeveer 10 minuten te mediteren. Anders blijft de aangereikte informatie alleen mentale kennis en doet het niets voor je. De cursusvergoeding bedraagt € 125,- voor 10 bijeenkomsten, inclusief cursusmateriaal en tussentijdse begeleiding. De cursus vindt doorgang bij minimaal 7 deelnemers.