Infobox

Datum:
Zaterdag, 17 december 2011

Locatie:
Natuurtuinen Jerkerdal
Drabbelstraat 7
6212 Maastricht
Toon locatie en route op googlemaps

Kosten:
€ 20 per persoon

Tijden:
10:30 to 15:30 uur

Aanmelding:
Stuur een mail met je naam naar info@tibetaans-boeddhisme.eu

De kosten zijn Inclusief 2 consumpties (thee/koffie), vegetarisch lunch (soep, witte/bruine broodjes, kaas, ei, jam) en koekjes na afloop.
Extra thee en koffie zijn voor €1,- verkrijgbaar.

Bij goed weer kunnen we na de lunch een korte wandeling  maken.

Meditatie oefendag 2011, met Lama Zeupa

De eerste stap bij meditatie is om de geest tot rust te brengen. Die rust biedt vervolgens openheid en ruimte om je eigen gedachten op afstand te kunnen bekijken en  te analyseren. En ook  om in een verder stadium de geest te kunnen transformeren.

Het tot rust brengen van de geest is voor de meeste  mensen niet gemakkelijk. We denken namelijk zo ontzettend veel waardoor onze gedachten moeilijk te stoppen zijn. In het begin wordt daarom  behoorlijk wat geduld en discipline van ons gevraagd. Toch komt de beloning al vrij spoedig.

We zullen merken dat we een geheugen voor de staat van meditatie aan het ontwikkelen zijn. Komen we in een situatie terecht die ons meesleept zonder dat we dat willen, dan kunnen we al snel de herinnering aan het mediteren oproepen en overschakelen op een paar seconden van meditatie en op die manier onze rust terug vinden.

Johan Cruyff zei eens: ‘Je moet het wel eerst zien, wil je het begrijpen’. We lezen en denken veel na over de verschillende aspecten van het boeddhisme. Maar meditatie gaat verder dan begrijpen. Meditatie heeft vooral te maken met kennis eigen te maken en te integreren, zodat het een onderdeel van jezelf gaat worden.

Misschien zal Lama andere woorden en voorbeelden gebruiken. Zeker is dat hij een duidelijke en inspirerende uitleg over dit belangrijke onderwerp zal geven, toegankelijk voor zowel beginners alsook voor gevorderden. De uitleg wordt door Lama Zeupa in het Engels gegeven, met Nederlandse vertaling. Meditatie kussens en stoelen zijn aanwezig, maar voel je vrij je eigen kussen mee te brengen.

Programma