Infobox

Datum lezing:
Donderdag, 29 april 2010

Locatie:
La Nouvel'vie
Bredestraat 24 A 01
6211 HC Maastricht
www.lanouvelvie.nl

De opbrengst van de lezing gaat naar het ICT, International Campaign for Tibet!

Expositie:
Vanaf donderdag, 29 april 2010

Locaties:
t/m 12 mei in Lumière Filmtheater
Bogaardenstraat 40b
6211 SP Maastricht
www.lumiere.nl

t/m 19 juni in La Nouvel'vie
Bredestraat 24 A 01
6211 HC Maastricht
www.lanouvelvie.nl

Voor informatie over de schilderkunst van Tharphen Lingtsang kijk op www.karmagardi.com

Thangka expositie & lezing te Maastricht

Als onderdeel van het 4de Tibetaans Festival zullen vanaf donderdag 29 april bij La Nouvel’vie en in de foyer van het filmhuis Lumière schitterende thangka’s te bewonderen zijn. Deze zijn geschilderd door de jonge Tibetaanse kunstenaar, Tharphen Lingtsang. Hij leerde het vak van zijn vader, Gega Lama. Zijn vader, die helaas overleden is, kreeg van Z.H. de Dalai Lama de eretitel ‘Lama’ vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van de Tibetaanse schilderkunst.

Tharphen zet met grote vaardigheid de traditie voort. Hij woont reeds lang in Friesland, is getrouwd met een Nederlandse en combineert de laatste tijd de Tibetaans schildertraditie met westerse technieken. Wanneer de prachtige thangka’s je aanspreken, weet dan dat ze te koop zijn. Prijslijsten zijn aanwezig.

Lezing over authentiek thangka schilderen bij La Nouvel’vie

De expositie zal op donderdagavond 29 april geopend worden met een lezing door de kunstenaar. Tharphen geeft op vele Europese Tibetaanse instituten meerdaagse cursussen in het thangka schilderen en zal deze avond in het kort de basis principes van de eeuwenoude voorstellingen en technieken uitleggen. Als vele Tibetanen is hij een zeer charmante en bescheiden persoonlijkheid. Hij spreekt vloeiend Nederlands en het belooft een bijzondere avond te worden.

thangka expositie