Infobox

Datum:
Maandag, 9 november 2009

Locatie:
Aula Faculteit Economie
Tongersestraat 53
6211 LM Maastricht
Toon locatie / route

Lezing: Hoe mijn innerlijke vijanden te overwinnen

Op maandag 9 november zal Lama Karta weer een lezing geven bij ons in Maastricht. De titel luidt "hoe mijn innerlijke vijanden te overwinnen".

In het boeddhisme staat overwinnen zeker niet gelijk aan vernietigen. Het is meer een manier om te leren goed met vijanden te kunnen omgaan. En langzaam hun invloed te laten afnemen. Hiertoe staan ons verschillende manieren ter beschikking zoals die van de "vier edele waarheden". Zij laten ons begrijpen dat iedereen verstorende emoties bezit zoals afgunst, hebzucht of boosheid. Dat zulke emoties veel invloed ons leven hebben is goed te zien. En te herkennen, door erover te lezen of mediteren.

De volgende stap, die van accepteren, is dan met minder moeite te maken. Ook is het mogelijk om mededogen, onbaatzuchtigheid en geduld tegenover die vijanden te stellen en op die wijze een fundamentele, positieve levenshouding te ontwikkelen. Welke benadering Lama zal kiezen is altijd weer een verrassing. Zeker is dat hij voor een waardevolle en plezierige avond zal zorgen.