Infobox

Datum:
16 juni 2019

Begin:
10u30

Locatie:
Instituut Yeunten Ling
Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy, Belgium

Website van het instituut Yeunten Ling
Toon locatie en route op googlemaps

Leren mediteren, gratis dagactiviteit, Lama Zeupa, Huy

Het is de uitdrukkelijke wens van onze lama’s om elk jaar in Yeunten Ling een gratis activiteit aan te bieden aan alle geïnteresseerden. Dit initiatief kon de afgelopen jaren op veel bijval rekenen. Wij hopen dat vele mensen ook deze keer van dit aanbod gebruik zullen maken. Een buitenkans voor wie doorgaans niet de gelegenheid heeft om deel te nemen aan de activiteiten van het instituut. We heten iedereen hartelijk welkom.

Lama Zeupa zal afwisselend uitleg geven en de oefensessies leiden. Hij geeft les in het Engels. Er wordt vertaling voorzien in het Nederlands. De dagactiviteit is gratis, het middagmaal is inbegrepen. We vragen aan iedereen om zich op voorhand in te schrijven. Indien u de nacht ervoor wenst te logeren in het instituut, kan dat aan de normale tarieven (kamerkeuze + avondmaal (€ 7,50) en ontbijt (€ 6,50). Gelieve wel tijdig te reserveren indien u wenst te overnachten

Over Lama Zeupa

Lama Zeupa maakt sinds 1993 deel uit van het centrum Yeunten Ling. Hij is afkomstig uit de Indische provincie Sikhim aan de grens met Tibet en voltooide zijn opleiding in het klooster van Sonada in Darjeeling in India. Na zijn driejarige retraite kwam hij naar het Westen om zich in Yeunten Ling te vestigen op vraag van Lama Karta. Lama Zeupa onderzocht jarenlang op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest. Hij beheerst diverse mentale krijgskunsten die hij ook dagelijks in zijn eigen praktijk integreert. Hij staat bekend om zijn discipline, geduld en fijnzinnigheid. Na het overlijden van Lama Karta in 2013 nam Lama Zeupa de fakkel over als spiritueel directeur van de centra. Zijn woorden en zijn leringen hebben een krachtige impact voor wat het resultaat betreft.

Praktische informatie instituut Yeunten Ling

Inschrijven voor een cursus gebeurt bij voorkeur via het online inschrijfformulier op de website van het instituut www.tibetaans-instituut.org. Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren en administratief te kunnen verwerken, vraagt het instituut de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. De kosten voor een weekeindcursus (twee dagen) bedragen bijvoorbeeld voor niet-leden € 111,00 en voor gewone leden € 99,00 inclusief verblijf en maaltijden. Het lidmaatschap is niet vereist voor een deelname aan de activiteiten te Yeunten Ling. Het wordt echter op prijs gesteld en biedt enkele voordelen. Kijk voor de actuele kosten voor de bijeenkomsten, voordelen en kortingen op de website van het instituut.