Infobox

Chookela Bhutia
Karma Chookela Bhutia

Datum:
Woensdag 18 t/m zondag 22 juli 2018 

Begin:
10u30

Locatie:
Instituut Yeunten Ling
Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy, Belgium

Website van het instituut Yeunten Ling
Toon locatie en route op googlemaps

Yoga retraite, met Karma Chookela Bhutia

Yoga van de 6 volmaaktheden (6 Paramita’s)

Paramita of transcendente volmaaktheid betekent letterlijk oversteken naar de andere oever. Het is één van de methoden in het Boeddhisme om onze geest te trainen om een gelukkig leven te leiden. De 6 paramita’s zijn vrijgevigheid, morele ethiek, geduld, enthousiaste energie, meditatie en wijsheid.  We kunnen deze  toepassen op elke situatie in ons leven. Het is niet nodig boeddhist te zijn om deze filosofie  in praktijk te brengen. Hier zullen we leren hoe wij de 6 paramita’s kunnen toepassen in onze yoga beoefening.

De yoga die wij zullen beoefenen heet Hatha Vinyasa yoga:  een strakke, dynamische discipline gericht op het wegwerken van fysieke spanningen. Speciale aandacht wordt gegeven aan ademhalingsoefeningen, lichaamshoudingen, het verlengen van de spieren en een gezonde beweeglijkheid van de gewrichten. Daarom zal de vierdaagse zomerretraite een combinatie zijn van yoga houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama), filosofie van de 6 paramita’s en beoefening van geleide meditatie

De retraite is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Over Karma Chookela Bhutia

Karma Chookela Bhutia is afkomstig van Sikkim (India). Zij is de zus van Lama Zeupa en woont al enkele jaren in Luik. Zij is een gediplomeerde yogadocente bij drie prestigieuze internationale yogascholen in India. Zo behaalde zij een certificaat in de vier yogastijlen: de Hatha yoga, de Astanga Vinyasa yoga, de Pranayama yoga en de therapeutische yoga. Haar oefeningen laten iedereen toe om pauzes en stiltemomenten in te lassen in zijn leven die zorgen voor ontspanning en een diep innerlijk welbehagen.

Praktische informatie instituut Yeunten Ling

Inschrijven voor een cursus gebeurt bij voorkeur via het online inschrijfformulier op de website van het instituut www.tibetaans-instituut.org. Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren en administratief te kunnen verwerken, vraagt het instituut de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. De kosten voor een weekeindcursus (twee dagen) bedragen bijvoorbeeld voor niet-leden € 111,00 en voor gewone leden € 99,00 inclusief verblijf en maaltijden. Het lidmaatschap is niet vereist voor een deelname aan de activiteiten te Yeunten Ling. Het wordt echter op prijs gesteld en biedt enkele voordelen. Kijk voor de actuele kosten voor de bijeenkomsten, voordelen en kortingen op de website van het instituut.