Infobox

Ritueel van vollemaan

Datum:
Donderdag 12 december 2019

Locatie:
Instituut Yeunten Ling
Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy, Belgium

Website van het instituut Yeunten Ling
Toon locatie en route op googlemaps

Begin:
20u00

Bijdrage:
€ 2

Milarepa, ritueel van volle maan, Huy

Tijdens dit offerritueel reciteren we de poedja van Milarepa. Milarepa is de beroemdste Tibetaanse yogi, leerling van Marpa, stichter van de kagyuschool.

Hij is beroemd om zijn mystieke gezangen. Iedereen is welkom, ook niet-boeddhisten! U hoeft niet mee te doen om toch de rustgevende invloed van dit ritueel te merken. U kunt een bijdrage leveren aan dit ritueel door voedsel (taart, koekjes, fruit, snoepjes) of drank (frisdrank, wijn) mee te brengen en dit vooraf op de schalen te leggen die daarvoor beschikbaar zijn. Bloemen en wierook worden ook gewaardeerd.

Als het offerritueel bijna is afgelopen, worden de meegebrachte offergaven uitgedeeld en samen opgegeten. U hoeft voor deze avond niet te reserveren.

Deze avond vondt plaats op

Milarepa

Milarepa was een groot Tibetaans yogi en dichter die in de 11de eeuw leefde. Hij is de auteur van de “Honderduizend mystieke gezangen” waarin hij de etappes van zijn spirituele vooruitgang uiteenzet. Deze teksten worden beschouwd als de parels van de mystieke boeddhistische literatuur. Milarepa bereikte de Boeddhastaat tijdens één enkel leven. Hij staat aan de basis van de vier belangrijkste Kagyupa-tradities. Kijk voor anderere begrippen in het boeddhisme onder begrippen van a tot z