Infobox

Kinderweekend

Datum:
Donderdag 1 en vrijdag 2 augustus 2019

Begin:
10u30

Mebrengen:
Zaklamp, slaapzak, kussensloop en onderlaken.

Locatie:
Instituut Yeunten Ling
Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy, Belgium

Website van het instituut Yeunten Ling
Toon locatie en route op googlemaps

Tiener tweedaagse, Philippine van Zuylen & Krista De Mey, Huy

Tijdens deze tweedaagse krijgen jongeren van 12 tot 15 jaar de kans om te ontdekken, te ontmoeten en te reflecteren. In deze inspirerende omgeving geven we ruimte aan vragen en bedenkingen waar we in de dagelijkse drukte geen tijd voor maken. Wat is mijn kijk op het leven? Hoe zie ik de toekomst? Wat betekent vrijheid voor mij? Woensdagochtend starten we met een warm en speels onthaal. Eens opgewarmd trekken we ons terug in onze lokalen voor een filosofisch debat rond een centraal thema. Als insteek gebruiken we klassiekers uit de spirituele literatuur van Zuidelijk Azië. De verhalen vormen een leidraad om zelf te vertellen en samen van gedachten te wisselen.  Verhalen kunnen ons immers helpen om op het spoor te komen van wat we willen met ons leven.

Donderdagnamiddag kunnen we ons helemaal uitleven in een teamspel dat door de begeleiders is bedacht, met het oog op het verkennen van elkaar, Yeunten Ling en het Boeddhisme. Verborgen talenten en ludieke invallen krijgen vrij spel. Tijdens een geleide meditatie-oefening keren we naar binnen en brengen onze geest tot rust.

Breng vooral je gitaar of je blokfluit mee. Na het avondmaal nestelen we ons rond het vuur voor een jam-sessie. Je kan natuurlijk ook gewoon wat kouten of een spelletje spelen.

Op vrijdagochtend voorzien we een inleiding in de Boeddhistische filosofie vanuit ons centraal thema. In de namiddag drukken we uit wat we deze twee dagen ervaren hebben: we geven onze ervaringen vorm, beeld en klank. Een korte workshop improvisatie theater kan ons hierbij inspireren.

De ouders hoeven tijdens deze tweedaagse niet aanwezig te zijn. Toch zou instituut Yeunten Ling graag een beroep doen op twee vrijwillige ouderparen die gedurende de twee dagen de permanentie op zich willen nemen.

Praktische informatie instituut Yeunten Ling

Inschrijven voor een cursus gebeurt bij voorkeur via het online inschrijfformulier op de website van het instituut www.tibetaans-instituut.org. Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren en administratief te kunnen verwerken, vraagt het instituut de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. De kosten voor een weekeindcursus (twee dagen) bedragen bijvoorbeeld voor niet-leden € 111,00 en voor gewone leden € 99,00 inclusief verblijf en maaltijden. Het lidmaatschap is niet vereist voor een deelname aan de activiteiten te Yeunten Ling. Het wordt echter op prijs gesteld en biedt enkele voordelen. Kijk voor de actuele kosten voor de bijeenkomsten, voordelen en kortingen op de website van het instituut.