Infobox

Zurmang Gharwang Rinpochee
Zurmang Gharwang Rinpochee

Datum:
Zaterdag 4 en zondag 5 augustus 2018
Zondag 5 augustus om 15u: Amitabha initiatie door Zurmang Gharwang Rinpochee

Begin:
10u30

Locatie:
Instituut Yeunten Ling
Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy, Belgium

Website van het instituut Yeunten Ling
Toon locatie en route op googlemaps

Over leven en dood, met Zurmang Gharwang Rinpochee

Tijdens deze dagen geeft Rinpochee onderricht over wat er volgens de Tibetaans boeddhistische wijsheid gebeurt tijdens het moment van sterven en de periode die erop volgt. Zijn onderricht is gebaseerd op de teksten van de Bardo Thödol, bij ons beter gekend als het Tibetaans dodenboek.

Niet alleen het sterven wordt behandeld, ook de verschillende fasen van ons huidig bestaan worden door Rinpochee onderzocht zodat we een helder zicht krijgen op het geheel leven, dood en tussenstaten. Het blijft niet bij theorie. We krijgen methoden aangereikt die ons helpen om meer bewust en ten volle te leven naast specifieke raadgevingen die ons helpen om ons op de dood voor te bereiden.

De ononderbroken overdrachtslijn van de Gharwang Tulkus start in de 14de eeuw met siddhi Trung Mase die werd geïdentificeerd als de alwetende emanatie van de Indische mahasiddha Tilopa die de wens had gekoesterd om zijn leringen ononderbroken te kunnen verspreiden. Tilopa ontving zijn onderricht rechtstreeks van Vajrayogini. Deze leringen vormen de kern van de Kagyu Zurmang Linie, die ook gekend staat onder de naam: ‘door de Dakini in het oor gefluisterd’.

Over Gharwang Rinpochee

Gharwang Rinpochee ontving verschillende initiaties en directe mondelinge transmissies van zijn eigen bron lama, de 16de Gyalwa Karmapa. Hij ontving onderricht van grote leraren zoals Kalu Rinpochee,en Jamgon Kongtrul Rinpochee. Na Karmapa’s dood studeerde Gharwang Rinpochee aan de Nalanda Universiteit tussen 1981 en 1991 waar hij in 1991 als beste student afstudeerde. Sindsdien geeft Gharwang Rinpochee over heel de wereld dharma onderricht. In Europa, Azië en Amerika. In Singapore, Hong Kong, Indonesia en Maleisië heeft hij eigen centra opgericht. Hij ondersteunt verschillende liefdadigheidsprojecten zoals het aanleggen van wegen, het bouwen van scholen, weeshuizen en ziekenhuizen en een eigen klooster op de heuvels van Sikkim.

Praktische informatie instituut Yeunten Ling

Inschrijven voor een cursus gebeurt bij voorkeur via het online inschrijfformulier op de website van het instituut www.tibetaans-instituut.org. Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren en administratief te kunnen verwerken, vraagt het instituut de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. De kosten voor een weekeindcursus (twee dagen) bedragen bijvoorbeeld voor niet-leden € 111,00 en voor gewone leden € 99,00 inclusief verblijf en maaltijden. Het lidmaatschap is niet vereist voor een deelname aan de activiteiten te Yeunten Ling. Het wordt echter op prijs gesteld en biedt enkele voordelen. Kijk voor de actuele kosten voor de bijeenkomsten, voordelen en kortingen op de website van het instituut.