Infobox

TBL meditatie avonden

Datum:
Dinsdag 25 september 2018

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Begin:
20u00 - 21u00

Bijdrage:
€ 3 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
info@tibetaans-boeddhisme.eu

Meditatie avond, Maastricht

"Wie zich wijs opstelt, is eerlijk, niet arrogant, hij liegt en bedriegt niet, hij lastert en roddelt niet en is niet haatdragend. Hij stijgt uit boven het kwaad van hebzucht en gierigheid. Wie gericht is op sereniteit moet macht verwerven over slaperigheid, doezeligheid en apathie. Geen plaats voor luiheid, geen toevlucht in trots. Laat je niet verleiden tot liegen, wees niet gehecht aan de vorm. Zie door alle vormen van trots heen en ga je weg zonder geweld. Wind je niet op over het oude, stel je niet tevreden met het nieuwe. Treur niet om wat verloren is gegaan en laat je niet beheersen door begeerte."

Vrij naar de Sutta-nipata, in de vertaling van H. Saddhtissa

De meditatie avonden van TBL duren 3 kwartier tot een uur, met daarna samen thee drinken. Dit is geen meditatie cursus, van de deelnemers wordt verwacht dat ze weten hoe te mediteren. Enieder is vrij om op zijn eigen manier de meditatie in te vullen. Wel zal het een meditatie in stilte zijn met in het begin een inleiding en suggesties voor meditatie voor die avond. Daarna is er gelegenheid om na te praten met thee en koekjes.

English information

You are welcome to participate at our monthly meditation meetings. We will meditate for approximately 45 minutes - 1 hour. It will depend on what the group likes to do. Tea and biscuits will be served afterwards. Please note: this is not a meditation course, you have to have experience with meditation and decide for yourself on how to meditate during the session. It will be a quiet meditation session.