Infobox

TBL meditatie avonden

Datum:
Dinsdag 11 september 2018

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Begin:
20u00 - 21u00

Bijdrage:
€ 3 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
info@tibetaans-boeddhisme.eu

Meditatie avond, Maastricht

"Al wat vorm heeft is vergankelijk; al wat vorm heeft is onderhevig aan lijden; alles is zonder zelf.
Beoordeel dus al wat er bestaat aan vorm, gevoel, waarneming, denkbeelden, bewustzijn, verleden, heden en toekomst, inwendig en uitwendig, grof en subtiel, hoog en laag, veraf en dichtbij naar de werkelijkheid en de ware wijsheid: 'Dit hoort niet bij me; dit ben ik niet; dit is niet mijn zelf'."

Uit de Anguttara Nikaya en de Samyutta Nikaya, in de vertaling van Nyanatiloka

De meditatie avonden van TBL duren 3 kwartier tot een uur, met daarna samen thee drinken. Dit is geen meditatie cursus, van de deelnemers wordt verwacht dat ze weten hoe te mediteren. Enieder is vrij om op zijn eigen manier de meditatie in te vullen. Wel zal het een meditatie in stilte zijn met in het begin een inleiding en suggesties voor meditatie voor die avond. Daarna is er gelegenheid om na te praten met thee en koekjes.

English information

You are welcome to participate at our monthly meditation meetings. We will meditate for approximately 45 minutes - 1 hour. It will depend on what the group likes to do. Tea and biscuits will be served afterwards. Please note: this is not a meditation course, you have to have experience with meditation and decide for yourself on how to meditate during the session. It will be a quiet meditation session.