Infobox

TBL meditatie avonden

Datum:
Donderdag 6 september 2018

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Begin:
20u00 - 21u00

Bijdrage:
€ 3 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
info@tibetaans-boeddhisme.eu

Meditatie avond, Maastricht

Dharmaraksita – “Het wiel van de scherpe wapens” over nemen-en-geven-meditatie:

Laat ons, daar alles wat verkeerd is tot één bron kan worden herleid, het begaan zijn met onszelf dat wij het meeste liefhebben, nu mediteren op de vriendelijkheid van anderen. Het lijden dat zij nooit gewild hebben accepterend, dienen wij onze deugden volledig aan anderen te wijden. Aldus elke ondeugdzame dwaling op ons nemend, door anderen begaan in verleden, heden en toekomst met lichaam, spraak en geest. Mogen de verstorende emoties van anderen en van onszelf de gunstige voorwaarden zijn voor het bereiken van onze verlichting, net als pauwen gif eten om te gedijen.

De meditatie avonden van TBL duren 3 kwartier tot een uur, met daarna samen thee drinken. Dit is geen meditatie cursus, van de deelnemers wordt verwacht dat ze weten hoe te mediteren. Enieder is vrij om op zijn eigen manier de meditatie in te vullen. Wel zal het een meditatie in stilte zijn met in het begin een inleiding en suggesties voor meditatie voor die avond. Daarna is er gelegenheid om na te praten met thee en koekjes.

English information

You are welcome to participate at our monthly meditation meetings. We will meditate for approximately 45 minutes - 1 hour. It will depend on what the group likes to do. Tea and biscuits will be served afterwards. Please note: this is not a meditation course, you have to have experience with meditation and decide for yourself on how to meditate during the session. It will be a quiet meditation session.