Infobox

TBL meditatie avonden

Datum:
Dinsdag 27 november 2018

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Begin:
20u00 - 21u00

Bijdrage:
€ 3 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
info@tibetaans-boeddhisme.eu

Meditatie avond, Maastricht

"Eén ding moet heel duidelijk zijn, namelijk dat de leer van de Dharma slechts één doel heeft: de geest te beteugelen. Leraren moeten erop toezien dat het onderricht heilzaam is voor de geest van de studenten. Hun instructies moeten gebaseerd zijn op hun persoonlijke ervaring en hun persoonlijk inzicht in de Dharma. Ook de studenten zelf moeten bij het onderricht naar het beoogde doel verlangen. Zij moeten hun uiterste best doen hun ongedisciplineerde geest te beteugelen. Ik zou er daarom op willen aandringen dat wij ons ijverig toeleggen op het volgen van de instructies van de grote Kadampa Geshe. Daarin wordt gezegd dat de geest en de Dharma geïntegreerd moeten zijn. Als echter kennis en oefenpraktijk behandeld worden als twee verschillende dingen die niets met elkaar te maken hebben, kan het gebeuren dat een training geen enkel effect heeft. Gedurende onze spirituele beoefening moeten we onszelf grondig onderzoeken en de Dharma gebruiken als een spiegel waarin wij de gebreken van lichaam, spraak en geest weerspiegeld zien."

Uit: "de fasen van meditatie" geschreven door Z.H. de Dalai Lama

De meditatie avonden van TBL duren 3 kwartier tot een uur, met daarna samen thee drinken. Dit is geen meditatie cursus, van de deelnemers wordt verwacht dat ze weten hoe te mediteren. Enieder is vrij om op zijn eigen manier de meditatie in te vullen. Wel zal het een meditatie in stilte zijn met in het begin een inleiding en suggesties voor meditatie voor die avond. Daarna is er gelegenheid om na te praten met thee en koekjes.

English information

You are welcome to participate at our monthly meditation meetings. We will meditate for approximately 45 minutes - 1 hour. It will depend on what the group likes to do. Tea and biscuits will be served afterwards. Please note: this is not a meditation course, you have to have experience with meditation and decide for yourself on how to meditate during the session. It will be a quiet meditation session.