Infobox

TBL meditatie avonden

Datum:
Dinsdag 20 november 2018

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Begin:
20u00 - 21u00

Bijdrage:
€ 3 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
info@tibetaans-boeddhisme.eu

Meditatie avond, Maastricht

"Zoals een blinde zich voelt als hij een parel vindt in een vuilnisvat, sta ik verbaasd over het wonder van het opwellen van ontwaken in mijn bewustzijn. Het is de nectar der onsterfelijkheid die ons bevrijdt van de dood, de schat die ons uitheft boven de armoede tot de rijkdom die geeft aan het leven, de boom die ons schaduw geeft als we verschroeid door het leven gaan, de brug die ons leidt over de woelige rivier van het leven, de koele maan van het mededogen die onze geest tot rust brengt als hij in beroering is geraakt, de zon die de duisternis verdrijft, de boter, uit de melk der vriendelijkheid vervaardigd door haar te karnen met de Dharma. het is een vreugdefeest waarvoor allen uitgenodigd zijn."

Vrij naar de Bodhicharyavatara van Shantideva, bewerkt door Eknath Easwaran

De meditatie avonden van TBL duren 3 kwartier tot een uur, met daarna samen thee drinken. Dit is geen meditatie cursus, van de deelnemers wordt verwacht dat ze weten hoe te mediteren. Enieder is vrij om op zijn eigen manier de meditatie in te vullen. Wel zal het een meditatie in stilte zijn met in het begin een inleiding en suggesties voor meditatie voor die avond. Daarna is er gelegenheid om na te praten met thee en koekjes.

English information

You are welcome to participate at our monthly meditation meetings. We will meditate for approximately 45 minutes - 1 hour. It will depend on what the group likes to do. Tea and biscuits will be served afterwards. Please note: this is not a meditation course, you have to have experience with meditation and decide for yourself on how to meditate during the session. It will be a quiet meditation session.