Infobox

TBL meditatie avonden

Datum:
Donderdag 1 november 2018

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Begin:
20u00 - 21u00

Bijdrage:
€ 3 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
info@tibetaans-boeddhisme.eu

Meditatie avond, Maastricht

Er kwam een man bij de Boeddha die wilde dat deze al zijn filosofische vragen beantwoordde voordat hij aan de praktijk begon. Daarop antwoordde de Boeddha: 'Dat is alsof een man die gewond is door een giftige pijl, als de arts bij hem komt, zegt: "U mag deze giftige pijl niet verwijderen voordat ik weet tot welke kaste de man die mij gewond heeft behoort, hoe oud hij is, wat hij doet voor de kost, waar hij geboren is en waarom hij mij dit heeft aangedaan." Die man zou vóór hij dit alles had vernomen sterven. Wie zegt: "Ik wil de leer van de Gezegende niet volgen voordat hij mij de veelvormige waarheden van de wereld heeft uitgelegd" sterft op precies dezelfde wijze vóór de Boeddha hem dit alles heeft kunnen uitleggen.'

Vrij naar de Majjhima Nikaya, in de vertaling van H.C. Warren

De meditatie avonden van TBL duren 3 kwartier tot een uur, met daarna samen thee drinken. Dit is geen meditatie cursus, van de deelnemers wordt verwacht dat ze weten hoe te mediteren. Enieder is vrij om op zijn eigen manier de meditatie in te vullen. Wel zal het een meditatie in stilte zijn met in het begin een inleiding en suggesties voor meditatie voor die avond. Daarna is er gelegenheid om na te praten met thee en koekjes.

English information

You are welcome to participate at our monthly meditation meetings. We will meditate for approximately 45 minutes - 1 hour. It will depend on what the group likes to do. Tea and biscuits will be served afterwards. Please note: this is not a meditation course, you have to have experience with meditation and decide for yourself on how to meditate during the session. It will be a quiet meditation session.