Infobox

TBL yoga avonden

Datum:
Maandag 9 juli 2018

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg ( TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Begin:
20u00 - 21u15

Bijdrage:
€ 5 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
yoga@tibetaans-boeddhisme.eu

Yoga avond, Maastricht

Als je geest of lichaam iets opneemt, dan is het belangrijk om het weer los te laten. Helaas, kunnen we het juist daarmee heel moeilijk hebben, met als gevolg dat we geestelijke en lichamelijke klachten oplopen. Leren loslaten is nuttig om die klachten te vermijden.

Zowel meditatie als yoga heeft zo’n een positieve invloed op lichaam en geest. Want beiden hebben ze als doel: bewust worden van je zelf. Ook leidt yoga tot innerlijke rust en geeft ontspanning. TBL organiseert regelmatig yoga bijeenkomsten. Deze avonden duren ongeveer een uur, met daarna samen thee drinken. 

Door de yoga oefeningen uit te voeren, stroomt er namelijk meer energie door het lichaam. We willen allemaal bevrijd zijn van lijden in ons leven, of dit nu op lichamelijk, emotioneel of spiritueel vlak is. Yoga maakt, net als vele andere soorten oosterse stromingen, geen onderscheid tussen de verschillende oorzaken van pijn. Pijn kan voortkomen uit een rugblessure of uit een emotionele pijn, maar manifesteert zich in alle gevallen op vergelijkbare wijze in lichaam en geest. Waar je ook mee worstelt, yoga vormt een pad naar vrijheid.

Naarmate je perspectief begint te verschuiven, zul je beseffen dat je geen nieuw of ander persoon hoeft te zijn - het doel is jezelf beter te leren kennen. Dit gaat ons gemakkelijker gemaakt worden door het beoefenen van de asana’s, het  toepassen van pranayama (ademhalingsoefeningen), door concentratie en door meditatie.

Over de docente

Met de instemming van Lama Zeupa zet Eveline Jansen haar jarenlange ervaring als lerares Hatha yoga in. Er wordt rekening gehouden met persoonlijke lichamelijke beperkingen, dus iedereen kan meedoen!