Infobox

TBL meditatie avonden

Datum:
Dinsdag 17 juli 2018

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg ( TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Begin:
20u00 - 21u00

Bijdrage:
€ 3 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
info@tibetaans-boeddhisme.eu

Meditatie avond, Maastricht

"Deze geest is als een lichtbron. Hij is in wezen helder, maar wordt gekleurd door de gehechtheden die hem aankleven. Dit is de ongeschoolde mens niet duidelijk en dus ontwikkelt hij de geest niet. Deze geest is een lichtbron. Hij is helder en vrij van gehechtheden. Dit is de edele volger van de weg volmaakt duidelijk en dus richt hij zich op het ontwikkelen van de geest."

Uit de Anguttara Nikaya, in de vertaling van Gil Fronsdal

De meditatie avonden van TBL duren 3 kwartier tot een uur, met daarna samen thee drinken. Dit is geen meditatie cursus, van de deelnemers wordt verwacht dat ze weten hoe te mediteren. Enieder is vrij om op zijn eigen manier de meditatie in te vullen. Wel zal het een meditatie in stilte zijn met in het begin een inleiding en suggesties voor meditatie voor die avond. Daarna is er gelegenheid om na te praten met thee en koekjes.

English information

You are welcome to participate at our monthly meditation meetings. We will meditate for approximately 45 minutes - 1 hour. It will depend on what the group likes to do. Tea and biscuits will be served afterwards. Please note: this is not a meditation course, you have to have experience with meditation and decide for yourself on how to meditate during the session. It will be a quiet meditation session.