Infobox

Stille meditatie

Datum:
Donderdag 31 januari 2019

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Tijd:
20u00 - 21u00

Bijdrage:
€ 3 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
info@tibetaans-boeddhisme.eu

Stille meditatie, Maastricht

In 2019 introduceren we bij TBL een nieuwe gewoonte!
Op de donderdag avond gaan we namelijk 1 uur mediteren. En in tegenstelling tot de meditatie avonden die op de dinsdag plaatsvinden en 3 kwartier duren (opgedeeld in 3x1 kwartier), zal er geen inleiding zijn.

Om 20u beginnen we met een stille meditatie waarbij het meditatie focuspunt door je zelf wordt bepaald. Vervolgens zal om 20u30 eenmaal op de klankschaal worden geslagen zodat er een mogelijkheid is om even je meditatie zit opnieuw te positioneren en wellicht van meditatie onderwerp te verwisselen.
Aansluitend om 21u is er gelegenheid om na te praten met thee en koekjes.

Er is voor deze opzet gekozen omdat o.a. Lama Zeupa het belang van stille (en langere) meditatie onderstreept. Daarom wordt in de centra in Huy en in Schoten eenmaal per maand een Shinée dag georganiseerd en vindt dit jaar in Yeunten Ling niet alleen een Shinée retraite in stilte plaats, maar ook voor de eerste keer een Lhaktong retraite!

Voor aanvang van de TBL meditatie bijeenkomsten is er dus geen uitleg hoe te mediteren. Wanneer je dat wilt leren, dan nodigen we je uit de meditatie cursus bij te wonen. Wil je daarover meer informatie ontvangen, dan volg onze nieuwsbrieven of stuur een mail naar info@tibetaans-boeddhisme.eu

English information

You are welcome to participate at our Thursday evening meditation meetings. We will meditate for 1 hour without an introduction, so you have to know how to meditate.

Please note: this is not a meditation course, you have to have experience with meditation and decide for yourself on how to meditate during this silent session. Tea and biscuits will be served afterwards.