Infobox

TBL meditatie avonden

Datum:
Dinsdag 11 december 2018

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Begin:
20u00 - 21u00

Bijdrage:
€ 3 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
info@tibetaans-boeddhisme.eu

Meditatie avond, Maastricht

De natuur van de geest zelf, is inherent in ons aanwezig.
Het bereiken van Boeddhaschap houdt in dat we alle niveau's van vertroebeling en verwarring uit de geest bannen en het hele ongelooflijke potentieel ontplooien dat de natuur is van de geest.
Alle verschijnselen hangen af van onze bedoelingen en motivaties. De manier waarop we de dingen ervaren, hangt grotendeels af van de manier waarop we ze willen ervaren, de manier waarop de geest ergens tegenover staat. Een goede metafoor voor dit inherent zuivere, oorspronkelijke bewustzijn is helder water. Wat we nu ervaren is een mengsel van zuiverheid en onzuiverheid, helderheid en verwarring, verlichting en niet verlichting.
Door de meditatie elimineren we het onzuivere, waardoor het zuivere zich onbelemmerd kan uiten.
Atischa, de bekende Indiase leermeester, die naar Tibet kwam om daar de dharma te onderrichten, zei hierover : 'Toen ik de beoefening deed, besefte ik dat het aantal keren dat ik er naar de letter of de geest inbreuk op maakte niet te tellen was. Het was net zoiets als een gepolijst bordje buiten zetten tijdens een zandstorm en kijken hoe het stof zich erop verzamelt. Het enige waardoor die inbreuken geen ernstige belemmeringen vormen, was dat ik mijn tekortkomingen voortdurend erkende en toegaf en me ervan zuiverde.'
Dus meer als je best doen kun je niet doen !

Uit 'Basispraktijken van het Tibetaans Boeddhisme' (aangepaste tekst)

De meditatie avonden van TBL duren 3 kwartier tot een uur, met daarna samen thee drinken. Dit is geen meditatie cursus, van de deelnemers wordt verwacht dat ze weten hoe te mediteren. Enieder is vrij om op zijn eigen manier de meditatie in te vullen. Wel zal het een meditatie in stilte zijn met in het begin een inleiding en suggesties voor meditatie voor die avond. Daarna is er gelegenheid om na te praten met thee en koekjes.

English information

You are welcome to participate at our monthly meditation meetings. We will meditate for approximately 45 minutes - 1 hour. It will depend on what the group likes to do. Tea and biscuits will be served afterwards. Please note: this is not a meditation course, you have to have experience with meditation and decide for yourself on how to meditate during the session. It will be a quiet meditation session.