Instituut Yeunten Ling

Over het instituut

Vlak onder Luik in Huy, ligt het Tibetaans instituut Yeunten Ling in een prachtig omgeving in de Ardennen. Yeunten Ling, dat de bezoeker telkens weer verrast door de schoonheid van de natuur, de aangename rust, het oude château en wijde gazons waarin een prachtige Stupa, monument van vrede en groot Boeddha beeld schitteren.

"Tuin voor studie en onderricht van de Verlichte"

Instituut Yeunten Ling tempelHet oude landgoed is onlangs uitgebreid met een harmonische nieuwbouw van comfortabele kamers en studio’s en de grote, nieuwe tempel Thubten Shedrub Ling wat “tuin voor studie en onderricht van de Verlichte” betekent.

De Dalai Lama gaf de tempel deze naam in de wens dat deze gebruikt wordt als ontmoetingsplaats tussen Oost en West. Om een dialoog op gang te brengen tussen de verschillende culturen en geestelijke stromingen, om mensen te verenigen en spiritualiteit in de maatschappij terug te krijgen.

Yeunten Ling: rust en dynamiek

Het Tibetaans Instituut is niet echt een klooster of leefgemeenschap, maar meer een cultureel centrum voor iedereen die geïnteresseerd is in de spirituele waarden van het leven. Iedereen, boeddhist of niet, is daarom welkom.

Naast de rust in het centrum is het ook een plaats waar dynamiek heerst, er is een toenemende belangstelling voor het boeddhisme.

Mensen wensen meer over het boeddhisme te weten, het te bestuderen of te beoefenen. Met dit doel worden er “teachings” gegeven door de Tibetaanse Lama’s van het instituut. Dit onderricht is toegankelijk en kan voor een of meerdere dagen gevolgd worden.

Jouw steun is belangrijk

Instituut Yeunten LingDe onderrichtingen van de Boeddha over het tot rust brengen van de geest, het bewust beheersen van storende emoties en het ontwikkelen van inzicht in onze eigen ultieme aard, zijn waardevol voor alle westerlingen. Ze leveren een significante bijdrage aan een meer harmonieuze en stabiele maatschappij, met een positief uitzicht op de toekomst van onze wereld.

Elk jaar maken dan ook duizenden mensen gebruik van de diensten die door de vier centra in België en Nederland worden aangeboden en deze belangstelling neemt voortdurend toe. De werking steunt vrijwel uitsluitend op de inzet van vrijwilligers. Bovendien worden de bijdragen voor de cursussen bewust zo laag mogelijk gehouden om een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

Dit betekent echter dat de centra voor de volledige financiering grotendeels afhankelijk zijn van giften. Er zijn verschillenden mogelijkheden de instituten te steunen. Zo kun je een bijdrage leveren.