Stichting TBL

Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) bestaat uit een gemêleerde groep vrijwilligers en mensen die het boeddhisme een warm hart toedragen. Onze stichting is deel van de Boeddhistische Unie Nederland.

TBL wil, door middel van het organiseren van verschillende activiteiten in Nederlands Limburg, een entree bieden tot de boeddhistische levensbeschouwing en in het bijzonder tot instituut Yeunten Ling, België

De historie van TBL

In 2007 werd Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) opgericht door een losse groep vrijwilligers die als gemeenschappelijk spirituele basis het instituut Yeunten Ling met zijn leraren deelden. Na vijf jaar organisatie van geslaagde activiteiten in Maastricht, werd TBL in maart 2012 officieel een stichting. De stichting heeft geen winstoogmerk en is volledig voor de organisatie van haar activiteiten afhankelijk van donaties.

Wat wij doen

In het verlengde van de overdrachtslijn van de leraren van Instituut Yeunten Ling, oefenen we ons in het temmen van onze geest en ondersteunen we elkaar op het pad van ontspannen ontwikkeling van onze aangeboren kwaliteiten.

Meditatie bij TBL

Hiervoor komen we enkele keren per maand in Maastricht samen. Iedereen is vrijblijvend en van harte welkom bij bijvoorbeeld de bijeenkomsten voor meditatie, yoga en recitatie van Tchenrezig!

Na afloop van de TBL bijeenkomsten is men vrijblijvend uitgenodigd om na te praten met thee. Er wordt een kleine bijdrage voor deelname aan een bijeenkomst gevraagd.

De Lama’s van o.a. Instituut Yeunten Ling komen in de regel 5x per jaar over uiteenlopende onderwerpen lesgeven. Graag vernemen ze van de luisteraars suggesties voor een volgende lezing!