Infobox

Cursus Tibetaanse Taal

Datum:
Donderdag 14 t/m zondag 17 september 2017
Zaterdag 30 september 2017 t/m zondag 1 oktober 2017

Begin:
9u00

Locatie:
Instituut Yeunten Ling
Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy, Belgium

Website van het instituut Yeunten Ling
Toon locatie en route op googlemaps

Het bezit van een laptop is sterk aangeraden om online woordenboeken te kunnen gebruiken.

Tibetaanse taal retraite, met Nicolas Chabolle

De Tibetaanse taal is volledig verschillend van de Westerse talen. Om inzicht te krijgen in deze taal dienen we onze kijk op taal volledig bij te stellen. Dit jaar organiseren we voor de eerste keer intensieve retraites voor de studie van de Tibetaanse taal. Deze retraites, die vier dagen duren, zijn exclusief voorbehouden aan personen die al Tibetaans kunnen lezen (maar het niet noodzakelijk begrijpen).

We behandelen eerst het Wylie transliteratiesysteem, het gebruik van woordenboeken, de grammaticale basisstructuur, de zinsbouw en het gebruik van de werkwoorden in de zin.

We vervolgen met een inleiding tot de gesproken taal en de belangrijkste kenmerken ervan zullen er ook deel van uitmaken. Ook al blijft het uurrooster hetzelfde als tijdens de weekends voor beginners, de studenten zullen daarbovenop persoonlijke studietijd moeten voorzien voor nazicht en om bepaalde oefeningen te maken.

Het bezit van een laptop is sterk aangeraden om online woordenboeken te kunnen gebruiken.

Om een kwalitatieve leeromgeving voor iedereen te verzekeren, is er een nieuwe formule. Sinds de lessenreeks al begonnen is, worden nieuwe geïnteresseerden aangeraden om zich voor de volgende periode in te schrijven.

Over Nicolas Chabolle

Nicolas Chabolle bestudeert sinds geruime tijd de Tibetaanse taal en vertaalt al meerdere jaren aan het OFPRA (de Franse dienst voor bescherming van vluchtelingen en staatlozen) voor de Tibetaanse vluchtelingen die in Frankrijk aankomen. Verschillende Tibetaanse gemeenschappen en overheidsorganen doen beroep op zijn expertise. Hij begon zijn opleiding bij INALCO (het Franse instituut voor Talen en Beschavingen). Dankzij zijn veelvuldige reizen in gebieden waar Tibetaans de voertaal is kan hij buigen op een uitgebreide spreekervaring. Tot op vandaag volgt Nicolas les aan verschillende universiteiten om zijn kennis van het Tibetaans te verdiepen.

Praktische informatie instituut Yeunten Ling

Inschrijven voor een cursus gebeurt bij voorkeur via het online inschrijfformulier op de website van het instituut www.tibetaans-instituut.org. Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren en administratief te kunnen verwerken, vraagt het instituut de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. De kosten voor een weekeindcursus (twee dagen) bedragen bijvoorbeeld voor niet-leden € 93,00 en voor gewone leden € 83,00 inclusief verblijf en maaltijden. Het lidmaatschap is niet vereist voor een deelname aan de activiteiten te Yeunten Ling. Het wordt echter op prijs gesteld en biedt enkele voordelen. Kijk voor de actuele kosten voor de bijeenkomsten, voordelen en kortingen op de website van het instituut.