Infobox

Traleg Khandro Felicity Lodro
Traleg Khandro Felicity Lodro

Datum:
Donderdag 2 t/m zondag 5 november 2017

Locatie:
Instituut Yeunten Ling
Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy, Belgium

Website van het instituut Yeunten Ling
Toon locatie en route op googlemaps

Begin:
10u30

Mahamudra en Lulong, met Traleg Khandro Felicity Lodro

Tijdens deze vierdaagse retraite zal Traleg Kandro duiding geven bij het onderricht van de negende Traleg Rinpoche over de Mahamudra. Het grote zegel of de Mahamudra vormt de quintessence van het diamanten voertuig. Het is één van de meest diepzinnige onderichtingen in het Vajrayana. Wie de Mahamudra realiseert bereikt de meest diepgaande verwezenlijking van de verlichte wezens.

De betreurde Traleg Kyabgon Rinpoche heeft de Mahamudra tot in de diepte doorgrond:  "Volgens de leer van Mahamudra, zullen we de verlichting nooit bereiken als we onwetend blijven over ons eigen bewustzijn, zelfs indien we uitstekend zijn toegerust om de uiteindelijke werkelijkheid te begrijpen".

Traleg Khandro, die haar leven wijdt aan de spirituele nalatenschap van haar echgenoot, zal tijdens deze vierdaagse haar uiteenzetting over de Mahamudra combineren met Lulong onderricht of Tibetaanse Yoga. In deze unieke benadering wordt gewerkt met de ademhaling, energetische oefeningen, visualisaties en technieken om tot rust te komen.

De oefeningen zijn zeer toegankelijk en in het geheel niet belastend. Op een ontspannen wijze uitgevoerd, leiden de oefeningen tot het stabiliseren van de vitale energie en een mentale staat van helderheid. Onze meditatiepraktijk zal er wel bij varen.

Over Traleg Khandro Felicity Lodro

Traleg Khandro is de leerling en echtgenote van wijlen Traleg Kyabgon Rinpoche IX. Ze leidt met verve het E-Vam instituut in New York en het Yeshe Nyima centrum in Sydney, Australië. Gedurende 30 jaar heeft Khandro het Boeddhisme bestudeerd onder de hoede van Traleg Rinpoche.In tussentijd trok ze zich verschillende keren terug voor langdurige retraites.

Op aandringen van Rinpoche werd Khandro ingewijd in de traditie van de Lulong of de Tibetaanse Yoga waarbij  ze de hele cyclus van traditionele onderrichtingen ontving. Ze is ook een gekwalificeerd Hatha-leraar. Al vele jaren geeft Khandro onderricht in het Boeddhisme en de Tibetaanse Yoga in Australië, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten en Europa. Ze zal voor de derde keer te gast zijn in Yeunten Ling.

Praktische informatie instituut Yeunten Ling

Inschrijven voor een cursus gebeurt bij voorkeur via het online inschrijfformulier op de website van het instituut www.tibetaans-instituut.org. Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren en administratief te kunnen verwerken, vraagt het instituut de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. De kosten voor een weekeindcursus (twee dagen) bedragen bijvoorbeeld voor niet-leden € 93,00 en voor gewone leden € 83,00 inclusief verblijf en maaltijden. Het lidmaatschap is niet vereist voor een deelname aan de activiteiten te Yeunten Ling. Het wordt echter op prijs gesteld en biedt enkele voordelen. Kijk voor de actuele kosten voor de bijeenkomsten, voordelen en kortingen op de website van het instituut.