Infobox

Datum:
Zaterdag 23 september 2017

Locatie:
Natuurtuinen Jekerdal
Drabbelstraat 7
6212 XL Maastricht
Toon locatie op googlemaps

Begin:
10u30-16u00

Bijdrage:
€ 26,50

Meer informatie:

Afgelast: Oefendag met Lama Zeupa

Lama ZeupaAFGELASTING OEFENDAG MET LAMA ZEUPA TE MAASTRICHT
Degenen die reeds de bijdrage hebben overgemaakt, zullen deze z.s.m. teruggestort krijgen. 

++++

Zowel in een ochtend alsook in een middag sessie gaan we samen met Lama Zeupa aan de slag op zijn toegankelijke en grondige wijze.

Tijdens de middagpauze wordt er een vegetarische broodmaaltijd geserveerd met vegetarische soep. Voor wie wil, kan er na de lunch onder begeleiding en o.a. samen met Lama een korte wandeling in de omgeving van de Natuurtuinen gemaakt worden. En daarna ontvangen we nogmaals 1,5 uur onderricht!


Sinds enkele jaren is er deze gezellige traditie, die zowel door de deelnemers alsook door Lama zeer op prijs wordt gesteld. Dit door de intieme setting waarin deze dag plaatsvindt en waardoor direct contact met Lama makkelijk tot stand kan komen. Hij houdt er van om filosofie met praktijk te combineren. Dus hij benadrukt niet enkel maar kennis te vergaren, maar kennis te integreren zodat het innerlijke wijsheid wordt!

Deze dag wordt door Lama Zeupa in het Engels gegeven, met Nederlandse vertaling. Aanmelding is enkel mogelijk via reservering@tibetaans-boeddhisme.eu.
Dan ontvangt u per mail meer informatie over de betalingswijze en andere aanvullende info.

Over Lama Zeupa

Lama Zeupa is leraar en resident van het Tibetaans instituut Yeunten Ling te Huy in België. Hij is afkomstig uit de Indische provincie Sikhim aan de grens met Tibet en ook hij kreeg net als de andere residerende leraar Lama Tashi Nyima, zijn opleiding in het klooster van Sonada dichtbij Darjeeling.

Na hun opleiding volbrachten zij de retraite van drie jaren en drie maanden. De twee lama's, die zijn opgeleid door Kaloe Rinpochee, behoren tot de Kagyu-school, één van de vier scholen van het Tibetaanse boeddhisme. Lama Zeupa bezocht na zijn driejarige retraite verschillende dharmacentra in het westen. Hij besloot zich in Yeunten Ling te vestigen. In Huy vond hij de magie van een bepaalde sfeer. ‘Ik had de sterke indruk dat het werk van de dharma en de personen die eraan meewerkten buiten het gewone vielen’.

Lama Zeupa geeft intussen al ruim twee decennia onderricht in instituut Yeunten Ling. Lama Zeupa weet zich uitstekend in te leven in de manier van denken van de Westerlingen en neemt zijn leerlingen middels sluitende redeneringen telkens weer mee in een boeiende denkoefening. Zijn leringen worden gekenmerkt door een grote originaliteit en een krachtige impact voor wat het resultaat betreft. Lama Zeupa is ook yogaleraar en onderzoekt op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest in de krijgskunsten, Tai Chi, Qi Gong, yoga en meditatie.