ONLINE: Verdiepende cursus Tibetaans boeddhistische meditatie, Maastricht

In onze inleidende meditatie cursus van TBL gaan we met verschillende technieken aan de slag gegaan om onze helderheid en vriendelijke oplettendheid toe te laten nemen. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld wanneer we inzicht hebben gekregen in een schadelijke automatisme die we hanteren met lichaam, spraak en geest, deze makkelijker doorbreken en in de plaats daarvan een positieve nieuwe gewoonte aannemen.

Samen met Lama Zeupa is er een verdiepende cursus Tibetaans boeddhistische meditatie opgesteld die ons zal ondersteunen om onze vele kwaliteiten tot ontwikkeling te brengen en negatieve gedragspatronen los te laten. Om de opgedane inzichten en verdieping te integreren in je dagelijks leven, is regelmatige beoefening en dus de nodige tijd nodig. Daarom zal in deze cursus telkens een tussenweek worden ingelast.

Programma van de cursus

In 8 bijeenkomsten wordt er o.a. nogmaals het belang van een ontspannen juiste houding en ademhaling benadrukt. Voorts zal er dieper worden ingegaan op de verschillende boeddhistische meditatietechnieken uit de inleidende cursus en wordt de daarin aangeboden summiere basis van de boeddhistische filosofie nu uitgebreider besproken . Driemaal wordt een uurtje nagepraat met de medecursisten. Ook nu wordt weer verondersteld dagelijks te oefenen met de samenvatting en het huiswerk!

Deze cursus is enkel toegankelijk voor degenen die de inleidende cursus hebben gevolgd.

De cursusvergoeding bedraagt € 150,- voor 8 bijeenkomsten, inclusief cursusmateriaal en tussentijdse begeleiding. Er kunnen maximaal 20 cursisten deelnemen. De cursus vindt doorgang bij minimaal 10 deelnemers. Enkel wanneer je een bevestiging van inschrijving ontvangt, ben je voor de cursus aangemeld.

Over de docente

Ellen van der Velden geeft sinds 2009 meditatie cursussen. Haar lesprogramma voor de inleidende cursus is destijds opgesteld in overleg en met goedkeuring van Lama Karta. Deze was toen hij nog leefde, een van de leraren en tevens spiritueel directeur van o.a. Tibetaans instituut Yeunten Ling te Huy, Belgie. Ze verzorgt ook de verdiepende meditatie cursus. Deze is tezamen met Lama Zeupa, de huidige spiritueel directeur van de mandala van de instituten opgesteld. Ellen is als lid van de raad van bestuur verbonden met Yeunten Ling en tolkt ook geregeld voor de Lama’s. Verder is ze als voorzitter nauw betrokken bij alle activiteiten van stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL).