UITGESTELD: Als je wereld instort, lezing door Lea Vanrompaij

Sinds 2010 dienden moeilijke tijden zich aan voor Lea Vanrompay. Haar beeld van 'sterke vrouw' werd door ingrijpende confrontaties onderuitgehaald. Hoe ga je om met verlaten worden, verlies en een levensbedreigende ziekte? Hoe kun je angst en hoop leren overstijgen?

Deze pijnlijke ervaringen boden haar de gelegenheid om het kostbare onderricht van de Boeddha over de zes perfecties te herontdekken als methode om aan zichzelf te werken in het dagdagelijkse leven. Geen theoretische opsomming maar toepassingen in de kleine dingen des levens. Op die manier kunnen zich inzichten en een zekere wijsheid ontwikkelen.

Je wordt uitgenodigd als deelgenoot aan haar zoektocht naar het oplossen van de eigen blokkades. Een herkenbaar verhaal, een inspiratiebron, een aanleiding tot zich openstellen voor elkaar?

Over Lea Vanrompay

Lea Vanrompay heeft in 1977 toevlucht genomen (destijds is ze al boeddhiste geworden). Naast haar professionele activiteiten als lerares Germaanse talen, heeft ze meegewerkt aan de oprichting en uitbouw van het Tibetaans Boeddhistisch Instituut in Antwerpen (1978) / Schoten (sinds 1993), Yeunten Ling in Huy (1983) en Nalanda in Brussel (2000). Vanaf het begin is ze actief betrokken bij de Boeddhistische Unie van België, met name in zijn streven naar de officiële erkenning van het boeddhisme in België. Dit blijft haar focus zolang haar leven dit toelaat.